— De Nieuwe Kruidenier in het NRC van 4/8/2018! —

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/03/er-is-verrassend-weinig-frictie-in-onze-woongroep-a1612088

 

Welkom in onze winkel!  Dit bieden we:

  • Alleen maar gecertificeerd biologische producten
  • Altijd verpakt in herbruikbare verpakkingen
  • Vrijwel altijd goedkoper dan de supermarkt voor vergelijkbare biologische producten, altijd lekkerder
  • Razendsnel winkelen en ophalen van je producten waar en wanneer je zelf kiest

Kopen gaat in drie snelle stappen:

  1. Selecteer wat je lekker vindt
  2. Betaal via iDeal of Paypal
  3. Ga naar je gekozen afhaalpunt, roep je naam en neem al dat lekkers mee

De prijs per product is inclusief €1 statiegeld voor de verpakking en inclusief BTW. De verpakking is gemaakt van biologisch katoen en wordt na inname gewassen met biologische wasnoten en jij krijgt je statiegeld contant terug. Je betaalt dus alleen voor het product dat je koopt!

Afhaalpunt:

  • Hans Verveer Groente&Fruit, Bergweg 205B, Rotterdam. Openingstijden dinsdag-zaterdag 8:00-18:00.

Nadat ik, Gerard van Laar, in 2017 wilde proberen om een week lang als consument geen plastic afval te produceren werd het mij duidelijk dat dit vrijwel onmogelijk is. Tegelijkertijd werkte ik destijds bij The Ocean Cleanup en werd mij ook het plasticprobleem duidelijk. Toen heb ik de mogelijkheid van het herverpakken van biologische bulkgoederen in statiegeldzakken bekeken en berekend, hierbij bleek dat de kiloprijzen dan goedkoper uitvallen dan bij de concurrentie, zowel supermarkten als voor groothandels. Door klanten hun hoeveelheden zelf te laten kiezen en een hogere productkwaliteit te leveren kan De Nieuwe Kruidenier concurreren met de gevestigde orde.

De Nieuwe Kruidenier in het kort: een winkel waar je biologische etenswaren in herbruikbare zakken koopt. Op deze manier koop je alleen het product en niet de verpakking. De winkel werd in eerste instantie een marktkraam tijdens de Rotterdamse Oogstmarkt in Rotterdam verkocht, nu via de webshop.

Voorbeeld: Je koopt een zak havermout van 1 kg, je betaalt daarvoor 2 euro voor de havermout en 1 euro voor de herbruikbare zak. De volgende keer lever je je gebruikte zak in, zodat de volgende zak havermout slechts 2 euro kost, dus alleen de prijs voor het product! Wij wassen de gebruikte zak en gaan deze hergebruiken. Simpel!

Gerard

Heb je suggesties: gerard@denieuwekruidenier.nl